Het vest SYLVI


Begin november waren we met ons drieën op de handwerkdagen in de IJssel hallen in Zwolle en daar zagen we een fantastisch vest hangen.
Na wat rondzoeken op internet had ik het originele
kooppatroon sylvi-by-mari-muinonen gevonden.


Het is een telpatroon met tekst. Aangezien het in het Engels is geschreven heb ik met de meiden  afgesproken dat ik steeds delen zou vertalen en de eventuele filmpjes over bepaalde steken op zou zoeken, en om de paar weken gezellig bij elkaar komen om te breien. 
Ik heb het niet bewaard, en het is een kooppatroon dus zou ik het nog niet mogen delen.

We zijn gestart op 4 november. 
Ik heb Drops Andes 9020 Lichtgrijs gebruikt, ik had aan 15 bollen genoeg.
Het patroon gaf aan dat we

moesten starten met de boorden van de mouwen. Het origineel heeft een overlap, echter ik vond dit niet mooi dus dat heb ik later losgehaald en de steken aan elkaar genaaid.
Vanuit de band moest je de steken opnemen en de mouw met rondbreinaald rondbreien.
Omdat ik het altijd vervelend vind om 2 x hetzelfde te moeten doen heb ik de mouwen tegelijk gedaan. Zo werden ze ook mooi gelijk.


Vervolgens gingen we verder met de voorpanden. omdat ik geen goede ervaringen heb met knoop sluitingen besloot ik om de knoopsgaten achterweg te laten en later voor ´claps´ te gaan.
Ook de voorpanden heb ik tegelijk opgezet en gebreid.


Dat alles viel gelukkig erg mee goed lezen blijft belangrijk.

En toen kwam het mooiste gedeelte…het rugpand! Tjonge wat een boel tekens en kabelsoorten, echter als je eenmaal bezig bent en ook hier goed leest dan is het te prima te doen.

Het origineel heeft geen zakken, maar ik wou die er wel graag op. Na wat googelen heb ik een patroon gevonden voor de zak en daarop weer een bloem gemaakt.


En hier het eindresultaat….

 Ik heb na enkele maanden de sluitingen vervangen, ze gingen steeds open tijdens het lopen.
Ik gebruik nu een grote vestspeld.

11 reacties

 1. Hallo Gerda, ik ben al twee maanden op zoek naar een nederlandstalige beschrijving / telpatroon. Het zou SUPER zijn als je die hebt en eventueel wil delen. Ik zou de mantel graag maken voor mijn dochter. Ze trouwt 14 april en het kan misschien wat fris zijn dan… Ik zou hem dan voor haar in het wit en iets langer (3/4 maken). Reeds heel hartelijk bedankt als je het patroon/beschrijving zou willen delen. Mijn mailadres : frans.adp.af@gmail.com

  1. Goedeavond, heb je soms de Nederlandstalige uitleg aub, ik geraak er niet uit wijs om op te splitsen, hopelijk kan je me helpen, alvast super bedankt, mijn mailadres is
   Martine_van_bunder@,hotmail.com

  1. Hallo Christel, helaas heb ik geen Nederlandse vertaling. Ik heb het vertaalt tijdens het breien en dit verder niet genoteerd. Je zou het aan de ontwerpster kunnen vragen of ze hem wil laten vertalen?

 2. Dag, ben net begonnen aan dit prachtige vest, ik wilde beginnen met het achterpand, mar kwam meteen in de eerste naald al in de problemen, kan redelijk goed Engels en patroonlezen lukt ook aardig goed maar nu het patroon, bij de grijze vakjes van het patroon staat no stich, geen steek ,ik kom er niet uit wat ik hiermee moet, afhalen, afkanten, want in de 5e naald maak je van 1 steek 3 steken. Hoop dat je me advies wil geven.

  1. Hallo Betty, je doet niks met de grijze vlakjes. In toer 5 maak je van de derde rechte steek (witte vlakje) de meerdering M2 en dan heb je 5 rechte steken. De grijze vlakken zijn er ter opvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *