Boho hesje

Een poosje terug heb ik al eens een blauw hesje gehaakt met als basis het patroon van dropsdesign Bliss
Klik Hier  voor het originele patroon.
Die heb ik toen langer gemaakt dan het origineel.


Het witte boho vestje heb ik juist korter gemaakt.
Omdat deze met katoen is gehaakt moest ik even goed rekenen om de verhoudingen jist te krijgen.
Ik ben begonnen met het haken van stokjes Chainless Foundation . Het voordeel is dat je een niet te strakke basis krijgt. 
En je weet precies waneer je genoeg steken hebt.


In mijn geval moest ik voor de maat S het stekenaantal gebruiken voor maat L.
Dit kwam omdat ik nu dunner garen en een kleinere haaknaald gebruikte.Omdat ik ben begonnen met de Chainless Foundation had ik een mooie basis om aan de onderkant verder te haken om op die manier de juiste lengte te bereiken. Ik heb aan het patroon namelijk de kruissteek toegevoegd. de onderste rij waaraan de kwastjes zijn gemaakt is als laatste eraan gehaakt.
De kwastjes zelf zijn 4 draden die ik 2 aan 2 bij elkaar heb gekoopt. Vervolgens nog een knoop en tenslotte alle draadjes nog apart voorzien van een knoopje.
Ik vind dit zelf mooier dan loshangende draadjes….
Wat ik verder nog heb veranderd aan het patroon is de eerste rij “halve”dterren/bloemen. ik wou het in spiegelbeeld haken. Dit is deels gelukt maar het heeft niet helemaal uitgepakt zoals ik in gedachte had. 


Maar ik ben tevreden met het eindresultaat!! 

Gebruikt garen:  catania katoen voor maat S 3 bollen
Haaknaald:         maat 3


Het blijft lastig om jezelf met je creatie op de foto te krijgen;)
Maar zo ziet het er dus uit op een echt persoon i.p.v. een paspop
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *