Vest JOLIE

Op de brei en haakgaren in Zwolle stond bij de stand van Caro’s van CAROSATELIER een mooi vest op een paspop. En ik werd er helemaal blij van. Een simpel stoer vest. Alleen de kleur was niet helemaal mijn ding. Kijkend bij de kleuren die er waren op dat moment viel ik voor vintage green. Echter er waren geen 15 bollen meer. 
Met de gedachte, oké dan maar even via internet. Ik had een A4 meegenomen waar ik het patroon kon downloaden.
Maar daar was nog niks van gekomen toen ik naar de Krea Doe ging. En ja daar was Caro aanwezig, met voldoende vintage green en ook nog met beurskorting. 


Eenmaal thuis het patroon bestudeerd en aan de slag. Nu had ik al bedacht dat ik hem wat korter wilde, ik ben niet zo lang als Mariska, de ontwerpster. Dus aan het rekenen, niet mijn sterkste kant.
Het patroon geeft aan te beginnen met een losse ketting. Ik heb er voor gekozen om hakend op re zetten. Op die manier kon ik precies zien hoeveel halve stokjes. 
Voor mij werden dit er 150.
25 steken, 1 steek met markeerder, 12 steken, 1 steek met markeerder, 72 steken, 1 steek met markeerder, 12 steken, 1 steek met markeerder, 25 steken.
Het haken ging vlot totdat…..


Ik kwam aan bij de oksels…ik had al besloten 5 toeren minder te haken onderaan omdat ik iet korter ben. Ik vond het erg lastig met het minderen dat er geen eind aantal steken stond vermeld in het patroon. Ik kwam uit op achttien en dat was wel goed betreffende de breedte op de schouders voor mij.

De boel in elkaar genaaid op de schouders en toen de rand….heel dom, ik ben begonnen rechts onderdaan vlak voor de hoek. En toen werd het lastig want ik kreeg geen mooie naad. Ik de foto’s  nog maar eens bekeken in het patroon en toen zag ik dat Mariska achter in de nek was begonnen. Misschien goed om te vermelden in het patroon als dat kan.
Ik heb het opgelost door er een leren label met mijn G overheen te zetten.Toen de mouwen….na veel rekenwerk begonnen en er rekening mee houden dat het nog ging uithangen. Mariska schreef dat zij er geen boord meer aan ging doen omdat ook zij al te veel toeren had.

Echter…na het blokken waren mijn mouwen te lang!!! ook voor mij zat een boordje er niet in. Maar de mouwen bleven te lang. Op zoek op internet hoe ik een stuk van de onderkant van haakwerk af kan halen echter daar kon ik niks bruikbaars vinden. Wat nu?

Ik besloot om de knip te zetten iets korter dan ik wil omdat het vest vast nog wel iets verder uit gaat hangen met dragen. De steken die ik overhield heb ik op een katoenen draad geregen en vervolgen om een tonische haaknaald. 
     
  Vervolgens heb ik 3 toeren halve vaste op de onderste 1 1/2 toer van de mouwen gehaakt. Voor mijn gevoel lijkt dat behoorlijk op de boord rand.

En ziehier!!! Een blije haakster! 

Het ontwerp is van Mariska van der Neut en HIER je alles over haar op haar blog.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *