Voederhuisjes

Hierboven zie je voederhuisjes onbehandeld en 1 maal gebakken, de druppelvormige voederhuisjes zijn voor strooizaad en het 3de huisje van links is geschikt voor frituurvet met zaad.

Vandaag heb ik de huisjes die ik al een jaar had hangen even schoongemaakt om ze weer te vullen met een mengsel van frituurvet en zaad.

Het huisje hiernaast is het derde huisje van links op de bovenste foto. zo ziet hebt er uit nadat ik het heb na behandeld met een gietglazuur altijd spannend hoe iets er uit gaat zien na het bakken.

Voederhuisje gevuld met strooizaad

Ik heb een blok vet verwarmd in de magnetron. Niet helemaal laten smelten, het laatste gedeelte lost op doordat er nog veel warmte vrijkomt. Ik heb het zaad toegevoegd en alles goed doorgeroerd en een paar minuten laten staan.Omdat ik teveel had voor mijn keramiekhuisjes heb ik nog 2 terra cotta potjes gevuld. De potjes heb ik gepimpt met typex. Geen idee of dit goed blijft zitten buiten, maar daar kom ik snel genoeg achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *