Vliegengordijn

Nu het mooie weer er wel aankomt staan de deuren ongemerkt ook weer vaker open met als gevolg ongewenst bezoek van vliegende beestjes.

Mijn achterdeur is niet zo breed als een standaard deur. Dit kwam nu mooi uit omdat ik garen heb gebruikt dat dunner was dan wat er werd geadviseerd in het boek. Ik heb het macramé garen van de Wibra gebruikt. Achteraf had ik mijn koorden wel wat korter kunnen doen, ik heb nu heel veel spoelknopen gelegd om toch het garen te gebruiken wat over was na het maken van het bovendeel. En zelfs daarna heb ik nog heel veel afgeknipt en weg moeten gooien.

Het patroon komt uit het boek Macrame van Fanny Zaedenius . Ik heb gekozen voor zwart garen omdat dit minder besmettelijk is dan wit.

Ik heb er voor gekozen om mijn vliegengordijn te maken om een bezemsteel, voor nog geen euro te koop bij de action.

Of het goed gaat werken tegen de vliegen, we gaan het zien! Maar het is in elk geval mooi om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *