Mindfulness

Door gebeurtenissen in mijn leven ben ik 5 weken geleden in aanraking gekomen met mindfulness. Mijn eerste gedachte was, niks voor mij, zweverig gedoe, en vul maar verder in. Maar ook via mijn werktraject weer ik gewezen op al het goede rondom mindfulness zijn.

Via een tip van de POH GGZ volg ik nu een cursus Balans en ontspanning. En wat heeft dit nu al veel toegevoegd aan mijn herstel. Deze cursus wordt gegeven door Erna Bouwhuis, zij heeft een eigen yogastudio in Ommen.
http://www.yoga2all.nl/

Ondanks dat ik dit pas sinds kort aan het leren ben merk ik dat je je wel prettig moet voelen bij een stem. En de stem van Erna ervaar ik als erg fijn. Of dit komt omdat ik haar ook in het echt meemaak weet ik niet. Want ook de app van Menzis is erg fijn , maar je hebt dan geen beeld van de persoon die spreekt. En natuurlijk hoeft dat ook niet, en zullen er ook zat mensen zijn die dat juist als prettig ervaren maar ik merk dat ik de voorkeur geef aan een gezicht bij een stem.

Het filmpje hierboven geeft mooi weer hoe Erna je meeneemt met haar stem.

En mensen die mij kennen weten dat ik graag creatief bezig ben, soms is het fijn om dingen te visualiseren en voor mij is dat de afbeelding geworden aan het begin van dit bericht. In de bijeenkomst erna kregen we de opdracht om te gaan proberen aan 1 van de 8 aandachtspunten van de mindfulness te gaan werken, je er bewust er van worden om nog meer in het hier en nu te leven. Deze heb ik er vervolgens in verwerkt. Ik heb een kleine afbeelding voor in mijn agenda gestoken, een stukje bewustwording.

https://www.vgz.nl/mindfulness-coach-app verwijst je door naar de stores voor de gratis app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *